Twee sites voor Brussel

In 2005 werd er te Leefdaal een begin gemaakt met het vormen van een Christadelphian ecclesia welke de zone Brussel-Leuven bedekte.

Stadhuis van Leuven
Leuven centrum
Brussel centrum

Er werden naast de regelmatige diensten in Leuven ook diensten gehouden te Nivelles (of Nijvel) en Brussel Centrum, waarbij dan gebruik werd gemaakt van hotelruimten. Een tweetal keer per jaar werd er ook met de Australiërs een dienst gehouden in en Brugs hotel.

Mons centrum

Wij geven toe, dat het spijtig is dat wij, al zijn we in Vlaams-Brabant gevestigd, hoofdzakelijk Engelstalige diensten brachten en nog steeds brengen. Voor Franstalige diensten wordt er wel elke zondag om 9 uur in de ochtend een Zoommeeting georganiseerd. Dit terwijl we in Mons twee maal per maand een Franstalige dienst te Mons verzorgen om 14u. Deze wordt daar dan voorafgegaan door onze Engelse dienst waarbij voor beiden Marcus Ampe de honeurs waar maakt.

Het Dapperheidsplein
Het Dapperheidsplein te anderlecht

In de loop van dit jaar konden we ons verheugen dat broeder Méthode Belanwa met het voorstel op de proppen kwam om bij hem thuis een huiskerk te houden en daar vanaf 2024 zaterdag namiddag een eredienst te houden, eerst voor kinderen, in het Frans, gevolgd door een dienst voor volwassenen in het Frans en Swahili. Het laatste kwartaal hielden wij op zondagavond ook al een Zoom Bijbelmeeting in het Frans en Swahili, van 20.00 tot en met 21.30u, waar de deelnemers heel enthousiast waren en uitkeken naar onze toekomstige vergaderingen in levende lijve te Anderlecht.

Mits dat wij zelf geen Swahili kennen, laten we dat in handen van onze Afrikaanse broeders. Om onze originele Brusselse ecclesia site niet met al te veel artikelen in meerdere talen te belasten hebben we daarom ook besloten om vanaf nu af aan een aparte site voor te behouden voor de West-Brusselse ecclesia, in het Frans en Swahili (met sporadisch, zoals nu een Nederlandse nota), en voor het Oosten van Brussel, met Leuven en Mons in zijn marge, de Brussel-Ecclesia site met artikelen in het Nederlands, Engels en Frans.

In ieder geval hopen we zo een breder publiek aan te kunnen spreken en niet bepaald abonnees te verliezen, omdat ze te veel artikelen in een andere taal dan de hunne zouden toe krijgen.

In ieder geval hopen we hier op deze site en op de oudere sites die we al publiceren nog meerdere lezers te kunnen ontvangen.