Eenheid met Christus is als lijm die ons bij elkaar moet houden

Johannes 17:21-23

« Opdat zij allen één zijn, gelijk Gij, Vader, in Mij zijt, en ik in u, opdat ook zij één zijn in ons. »

Eén zijn met Christus is in eenheid zijn met Christus. Door geloof, een voortdurende handeling van geloven en niet slechts een eenmalig iets, houdt deze vereniging ons samen voor rechtvaardiging, heiliging en verheerlijking (Rom.8:29,30). Dit is het proces van wedergeboorte (Kol.3:10), dat ons in overeenstemming brengt met de morele gelijkenis van Christus. Onze eenheid met Christus is als lijm die ons bij elkaar moet houden, en dit wordt bereikt door de denkgeest met het woord te vullen. Eenheid met Christus is in en door het woord dat rijkelijk in ons woont (Johannes 15:1-11; Kol 3:16).

Eén zijn met Christus is één zijn met God (Johannes 17:20,21), verenigd in de diepst mogelijke en heilige relatie. Alleen door Christus is dit mogelijk. We kunnen het ene niet zonder het andere, omdat ze één zijn. Dit is waar het huwelijk analogie wordt, zo ‘ n mooie les voor ons! Maar er is een verschil tussen het vermogen om onze huwelijksrelatie te beschrijven en het daadwerkelijk hebben van die huwelijksrelatie. Het is niet hetzelfde. Onze daden zijn het bewijs dat ons geloof echt is.

Eén zijn met Christus is niet alleen het fysieke aspect van gedoopt zijn in Christus, het is zoveel meer. Het volgt met de toepassing van de Geestelijke Eenheid (1Kor 6:11), die als we ongehoorzaam zijn, zullen falen. Er is geen ‘eenheid’, natuurlijk of spiritueel. De twee kunnen niet gescheiden worden, en als ze dat wel zijn, is er geen eenheid, Schriftuurlijk gesproken.

Het is onvoorstelbaar hoe God zo verlangt dat wij één zijn met hem in dezelfde relatie die hij heeft met zijn zoon, alleen mogelijk gemaakt door werkelijk één te zijn met Christus! Eén zijn is een prachtig concept wanneer het Schriftuurlijk wordt toegepast, en het op een andere manier gebruiken is het goedkoper maken.

Als de vader naar ons kijkt, ziet hij dan Christus in ons?

Onze reis is om tot dit besef te komen van hoe de Vader ons ziet volgens zijn waarheid. Dit is waar Jezus binnenkomt om ons te leiden op deze reis dat onze bestemming met hem ook onze bestemming met de Vader is.

Valerie Mello

+

Eerdere

  1. Wij moeten getrouw aan God zijn
  2. Getrouwen aan God laten zich dopen
  3. Deelnemers zich verenigend tot één lichaam
  4. Dopelingen eenheid aanbiedend aan ongedoopten
  5. Jezus hoogpriesterlijk gebed voor eenheid
  6. Jesus se hoëpriesterlike gebed vir eenheid
  7. Jesus taproestsleedje vu’ eend’

++

Aanverwant

  1. Wees druk bezig met het belangrijke teken van geloof
  2. Kerk niet bepaald gebouw
  3. Kerkelijke herders
  4. Christus in Profetie #9 De psalmen (3) Van wie er in de Boekrol geschreven staat
  5. Opgeroepen door Jezus
  6. Eenheid in Jezus en Jezus in ons en God in hem
  7. Overdenking: Gemeenschap met de Vader en met Zijn Zoon Jezus Christus
  8. Fragiliteit en actie #5 Oproep
  9. Gods vergeten Woord 5 Verloren Wetboek 4 De ‘katholieke’ kerk
  10. Gods vergeten Woord 16 Brood en wijn 5 Gemeenschap
  11. Het Wachttorengenootschap over Christadelphians #9 Wereldse gebruiken 5 Huwelijken en scheidingen
  12. Jullie zullen hiervan getuigenis afleggen