Christadelphian overtuigingen

Hoe het allemaal begon

We moeten helemaal terug gaan naar het begin van onze tijdrekening. In Israël was er een prediker actief die te kennen gaf dat hij de gezondene van God was en kwam om God kenbaar te maken alsook om de weg te tonen om nader tot God te komen.

Deze Nazareense Essener kwam uit de stam van David en gaf ook te kennen dat na hem niet enkel de Hebreeën kans maakten om verlost te worden van hun zonden. Jeshua ben Josef, beter gekend als Jezus Christus gaf namelijk zichzelf aan de martelpaal om als losgeld op te treden voor alle mensen.

Ons verhaal

Aan elke verwezenlijking hangt een verhaal. Zo ook aan het onze. Nadat Jezus gestorven, begraven en vervolgens na de derde dag in het graf, opgestaan was uit de doden, konden zijn leerlingen verrast hem terug ontmoeten en merken dat hij waarlijk was opgestaan. Toch nam het wat tijd in beslag vooraleer zij echt helemaal overtuigd waren om in de wereld te gaan rondvertellen wat hun leermeester allemaal had gedaan en wat hij betekent voor de mensheid.

Zij vormden gemeenschappen, die zich over de gehele aardbol gingen verspreiden. Ook al begonnen ook al heel snel valse leerstellingen te verspreiden, bleven er toch altijd groepen bestaan die zich vasthielden aan de leer van die grote rabbijn Jezus.

Het nam tot in de tweede helft van de 19de eeuw in beslag eer een Engelse arts al die geloofspunten nog eens netjes op een rij ging zetten en er de nadruk op ging leggen dat we ons moesten houden aan die Bijbelse leer, die gestoeld stond op de vroeger Hebreeuwse geschriften.

Hard werk en doorzettingsvermogen deed het geloof in Jezus Christus en zijn apostelen verder over de hele wereld verspreiden. Ook hier in het kleine België houden wij er aan om vast te houden aan dat Ware Geloof, dat volledig geschoeid is op wat er in de Bijbel staat. Ook al zijn er heel wat denominaties in het Christelijk geloof die zich eerder vele dogma’s hebben aangemeten, houden wij vast aan datgene wat de Bijbel ons leert.

Op basis van de Bijbel geloven Christadelphians dat:

  • De Bijbel is Gods enige ware boodschap en onthult het ware doel van het leven.
  • De enige ware God geeft echt om de aarde en haar behoud.
  • God heeft enkele beloften gedaan die ons vertellen over Zijn plannen om de wereldregering over te nemen en één wereldwijd koninkrijk op aarde te vestigen, waarbij alle menselijke problemen volledig worden opgelost en * Jezus Christus is de Zoon van God en is de door God aangewezen man om de toekomstige koning van de wereld te zijn.
  • Binnenkort zal Jezus zichtbaar naar de aarde terugkeren om vanuit Jeruzalem te regeren over Joden, Arabieren en alle naties.
  • Het evangelie is waar – dat Jezus leefde, stierf en weer opstond om ons te redden van zonde en dood en om ons voor altijd een hoop op leven te geven.
  • Bekering, geloof en doop door onderdompeling zijn essentieel voor redding.
  • Opstanding van het lichaam bij de terugkeer van Jezus is de enige manier om te ontsnappen aan de vloek van onze sterfelijkheid.

Alle overtuigingen van de Christadelphians zijn volledig op de Bijbel gebaseerd.