Christadelphische praktijken

De belangrijkste kenmerken van onze gebruiken

Winton Christadelphian Church by Mike Faherty is licensed under CC-BY-SA 2.0

De Christadelphians hebben geen betaalde bediening, geen gewaden of uitgebreide ceremonies. Er is geen ‘ hoofd van de kerk ’ en geen wetgevende raad. Hun ecclesiae (het Nieuwe Testament-woord voor ‘kerk’) organiseren hun eigen zaken, hoewel het patroon overal erg op elkaar lijkt. Net als de ‘ ouderlingen ’ van de tijd van het Nieuwe Testament, worden leden door elke ecclesia benoemd om haar zaken te beheren en haar vergaderingen te leiden.

Tijdens de wekelijkse bijeenkomst of de « herrinneringsmaaltijd » of « memorial meeting », voor het ‘breken van brood’ zijn er lofzangen, gebeden, lezingen uit de Bijbel en een kort of langer gesprek (een ‘exhortatie’). Het brood en de wijn, als symbolen voor het offer van Jezus Christus, circuleren onder alle aanwezige ‘broeders en zusters’. In bepaalde ecclesiae zijn er vrijwillige collecties, genomen om alle kosten te dekken, of er is een verzamelbox aan het einde van de kamer geplaatst. In andere ecclesiae laten ze iedereen vrijelijk geld over op de ecclesia-rekening.

Christadelphians houden regelmatig openbare lezingen en tentoonstellingen over de Bijbel en wat deze leert, en hebben verschillende openbare websites geproduceerd om lezers te helpen de Bijbel te begrijpen. Ze geven ook les aan kinderen in zondagsscholen en jeugdgroepen. Als gemeenschap proberen Christadelphians elkaar te helpen en voor elkaar te zorgen, met ecclesiae in vele delen van de wereld.