Goed nieuws

« Hier is de informatie. Vandaag heeft de regering aangekondigd dat alle sporen van oorlogsschade zijn verwijderd en dat hun programma om oorlogsinstrumenten om te zetten in landbouwmachines goed gevorderd is. “Dankzij de toegenomen voedselproductie, vooral in voorheen verlaten maar nu gecultiveerde gebieden, bestaat er geen oorlogsdreiging meer.

“ Volksgezondheidsautoriteiten hebben verklaard dat alle besmettelijke ziekten, waaronder de ‘affereuze aids’, wereldwijd onder controle zijn gebracht.
De ‘spirituele toestand van de S’-bevolking wordt drastisch verbeterd onder de gunstige invloeden van’ goed voedsel, productieve werkgelegenheid en gezonde en plezierige vrije tijd.
“ De meest recente indicaties bevestigen ongetwijfeld dat geweld en terrorisme nu volledig zijn verslagen. We kunnen aankondigen dat kinderen eindelijk in de grote steden kunnen spelen zonder bang te hoeven zijn voor iets. ”

Maar zo is het niet ….. Tot nu toe

Natuurlijk kunnen noch televisie, noch radio, noch kranten op deze manier serieus spreken. Normaal gesproken zijn het de slechte titels die de aandacht trekken. Oorlog, geweld, terrorisme, rampen, hongersnood, politieke en financiële instabiliteit – dat is wat de krantenkoppen haalt, nu en regelmatig.

Geen oplossing van de politici

De Bijbel vertelt ons duidelijk dat de oplossing van deze universele problemen niet in de mens voorkomt, maar eerder in Jehovah God alleen.

“ Dit is niet de homme, als hij loopt, om zijn pas ” te leiden (Jeremy 10:23).

De Heer Jezus kondigde aan dat er vlak voor zijn terugkeer naar de aarde zo’n staat van nood zou zijn onder de mensen van de wereld en

“ een angst voor de naties dat
weet niet wat te doen … ” (Lucas 21:25).

En de Bijbel biedt ons vele andere profetieën die bevestigen dat ze moeten wachten in de “ laatste dagen ” een tijdperk van ongehoord onbehagen vóór de grote goddelijke tussenkomst – de terugkeer van de Heer Jezus op dit land om zijn koninkrijk te vestigen en alle huidige wanorde uit te wissen.

En dus, hoewel het nieuws steeds erger wordt, en de problemen om ons heen ons dreigen te verpletteren, nodigt de Heer Jezus ons uit om daarin de tekenen te vinden dat zijn komst nabij is.

“ Wanneer dit begint te arriveren, ga dan rechtop zitten en hef je hoofd op, want je bevrijding nadert ” (Lucas 21:28).

De Gospel of het Evangelie is het Goede Nieuws

Bijna tweeduizend jaar geleden, toen de Heer Jezus in Bethlehem werd geboren, zongen de engelen om hem heen:

“ Glorie aan God op zeer hoge plaatsen, en vrede op aarde onder mensen die ” zijn overeengekomen (Lucas 2:14).

De goddelijke boodschapper moedigde hen aan om niet bang te zijn:

“want, ik kondig het goede nieuws aan van een grote vreugde die voor alle mensen zal zijn ” (v. 10).

Het is vermeldenswaard dat het woord “gospel” of « eveangelie » simpelweg “goed nieuws” betekent.

De leer van de Heer Jezus kan voor ons een bron van vreugde en geluk zijn. We hoeven alleen maar te letten op wat dit woord van God ons biedt om het enige tegengif te vinden tegen al dit slechte nieuws waar we naar luisteren en dat ons momenteel ontmoedigt. Want in de Bijbel is er goed nieuws voor ieder van ons en voor iedereen: op individueel niveau, voor degenen die zijn leer in hun hart ontvangen en in hun dagelijks leven in praktijk brengen; en op wereldniveau, voor alle naties die deel zullen uitmaken van het Koninkrijk van God.

Goed nieuws voor iedereen

De terugkeer van de Heer Jezus naar de aarde zal een keerpunt in de geschiedenis betekenen. Dankzij zijn geweldige regering zal de wereld worden veranderd – volledig vernieuwd – zodat het onveranderlijke plan van Jehovah, de Here God, vanaf de schepping van de wereld haar realisatie kan vinden en zodat de hele aarde ofwel “gevuld met zijn glorie”. Dit is de definitieve oplossing voor alle problemen van onze wereld.

In het koninkrijk van God zal er niets te vinden zijn van

  • oorlogsvoering (Micah 4: 3)
  • hongersnood (Psalm 72: 12-16)
  • misbruik (Psalm 72: 4)
  • vervuiling (Openbaring 11:18)
  • terrorisme (- — ” —)
  • of enige moeilijkheid of crisis van welke aard dan ook.

En tot slot, wanneer de door God uitverkoren Koning – de Heer Jezus – zijn werk heeft voltooid, zal hij uiteindelijk geen dood meer krijgen (1 Korintiërs 15:26).

Goed nieuws voor jezelf

Als je het geloof hebt dat nodig is om de Bijbel te behandelen als het ware woord van God, en als je gelooft in wat je ons leert, tot het punt dat je het dagelijkse leven kan beïnvloeden, je kunt deelnemen aan deze nieuwe wereld –
een wereld waar al deze problemen niet meer zullen bestaan.

De Heer Jezus zal al degenen die op hem vertrouwen, uit de dood opwekken en hen uitnodigen om te delen in het eeuwige geluk van zijn koninkrijk.

“ Kom, u die gezegend bent door mijn Vader, ontvang als erfenis het koninkrijk dat voor u was voorbereid vanaf de grondlegging van de wereld ” (Matteüs 25:34).

Deze zullen het onschatbare voorrecht hebben hem te helpen over de wereld te regeren voor Jehovah, de Here God, en om alle volkeren van de wereld de kennis van vrede en van een ware tevredenheid te leren. Dan zullen allen Jehovah, de Enige God aanbidden, zoals het hoort.

We nodigen u uit, we raden hem elders aan, om de Bijbel te openen en te lezen en voorgelicht te worden over dit prachtige nieuws. Binnenkort, misschien heel snel, zal het denkbeeldige nieuws dat aan het begin van dit prospectus wordt geciteerd, prachtige realiteiten zijn geworden.

Laisser un commentaire